SearchSearch   ProfileProfile   Log inLog in   RegisterRegister 

DHCP server

 
Post new topic   Reply to topic    FirstSpot Forum Index -> Pre-sales Support Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lars_s1968



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 4

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 9:43 am    
Post subject: DHCP server

Should Firstspot act as DHCP server or can I use my Windows 2008 server as DHCP server
Back to top
alan
Forum facilitator


Joined: 26 Sep 2003
Posts: 4400

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 11:26 am    
Post subject:

Yes, FirstSpot will work with third party DHCP server like Windows 2008 DHCP. Make sure you disable FirstSpot DHCP server first (and restart FirstSpot) before enabling other DHCP server.
_________________
~ Patronsoft Limited ~
Back to top
lars_s1968



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 4

PostPosted: Tue Apr 17, 2012 12:24 pm    
Post subject:

is there any configuration issues to be aware of because it doesn't work when Windows Server is acting as DHCP, but when Firstspot is DHCP it works
Back to top
alan
Forum facilitator


Joined: 26 Sep 2003
Posts: 4400

PostPosted: Tue Apr 17, 2012 12:59 pm    
Post subject:

Basically, you need to mimic FirstSpot DHCP server behavior. E.g. the default gateway and DNS needed to be Visitor Network Interface IP, and the client IP needs to be in a same subnet.
_________________
~ Patronsoft Limited ~
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    FirstSpot Forum Index -> Pre-sales Support Forum All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group